HOTEL MOTO - ÎNCEPEREA ȘCOLII ÎN COMUNA PLOPUL

Sep 16, 2024

A început școala, cu de toate, și datorită inițiativelor private: Hotel Moto a donat pentru copiii din comuna Plopul

 

Cu o săptămână înainte de începerea oficială a școlii, instructorul nostru Titi Fătu a inițiat, prin proiectul său Hotel Moto, un eveniment de strângere de fonduri și rechizite pentru copiii din comuna Plopul, județul Tulcea. Ce au realizat împreună oamenii care au răspuns acestei inițiative aflăm chiar de la inițiatorul evenimentului
Ajută copiii din Delta Dunării să meargă la școală”:


Am reușit să strângem într-un timp destul de scurt resursele necesare pentru a „înnoi” circa 60 de copii din clasele primare, dar și preșcolari. Copiii din cele patru sate ale comunei Plopul - Sarinasuf, Plopul, Dunavățul de Jos și Colina - au primit fiecare câte un ghiozdan nou, rechizite școlare și dulciuri. Evenimentul a avut loc la școala din comuna Plopul, în prezența unui mic grup de motocicliști. 


Deși motocicliștii sunt, în general, percepuți ca antisociali, ei sunt printre cei mai dispuși membri ai societății la acte caritabile. La acest eveniment s-au implicat activ peste 30 de persoane, dintre care unii au donat bani, iar alții au achiziționat direct rechizite sau dulciuri. O mare parte dintre cei care au donat sunt participanți constanți la activitățile noastre, dar au fost și persoane noi implicate, elevii ai școlii Hey Moto, care au făcut donații importante, plus alte persoane pe care nu le cunoaștem și cărora țin să le mulțumesc pe aceasta cale! Mă bucură foarte mult faptul că vin lângă noi și persoane care nu sunt din lumea moto.


Vom continua cu inițiativele noastre dedicate copiilor din zonele rurale, următorul eveniment fiind cel mai probabil anul acesta, în perioada Crăciunului. 👦👧


Text și Foto: Titi Fătu

Sep 13, 2024

Marc-Reiner Schmidt, S1GP Champ: This Track Is Amazing, Will Be A Pleasure To Come Back


O etapă de Campionat Mondial este un spectacol rar în România, despre orice disciplină a motociclismului am vorbi, dar weekend-ul trecut organizatorii de la Transilvania Motor Ring, împreună cu S1GP și FRM, au reușit să ne ofere chiar un astfel de eveniment.
Pe lângă legenda Thomas Chareyre, octuplul campion mondial de Supermoto, și viitoarea speranță a nou-revenitei echipe Honda, Elia Sammartin, a participat la cursă și campionul en titre Marc-Reiner Schmidt. Pe Marc nu numai că l-am văzut câștigând detașat Race1, Fast Race și Grand Finale pe circuitul transilvan, dar am reușit să-i luăm și o scurtă declarație, în exclusivitate pentru HeyMotoMag #WOW:


First time here?
„Yeah, first time in Romania, also first time at the Transilvania Motor Ring. This track is amazing, really technical off-road [section] with some different possibilities [of approach], beautiful asphalt with some very fast corners, and also some tight ones, so... everything you need for a good race!”

Don't see TM off the podium anytime soon do you?
„I have quite a big gap between [me and] the second and third riders, and I am very confident on my TM!

Do you think more manufacturers will join S1GP?
„I hope so. TM and Honda push a lot for the world championship so that's why they are both in front... but I hope in the future new brands will come, like Ducati or Triumph. They started now in motocross and maybe they will support supermoto too. It would be nice!”

Will you be back?
„I hope so, yes, I had a good time here, very good food, liked it a lot. Will be a pleasure for me to come back to Romania!”


Text și Foto: Alex Cercel