HORIA - FILMUL DEVENIRII, FILMUL VERII

Dec 9, 2022

„Ce încălțări moto să-mi iau?”


Ultima întrebare din seria celor populare
la care am răspuns în acest sezon: ce cască, ce motocicletă, ce mănuși / geacă / pantaloni 
recomanzi, este: „ce fel de încălțăminte moto să-mi iau?” 

Buuun, acum hai să vedem „cu ce se mănâncă” încălțămintea moto. Ar fi patru tipuri de enumerat: cizme sport pentru circuit viteză, cizme de motocross, cizme de touring și ghete scurte. Toate cizmele oferă protecție la vârf, călcâi și tibie. Cele sport sunt mai scurte și au în plus slider-e pe exteriorul vârfurilor, cele de motocross sunt mai înalte, rigide și se simt ca niște clăpari de ski, iar cele de touring sunt intermediare ca înălțime, sunt din piele și sunt mai confortabile.

Recomandarea noastră este însă ca „prima încălțăminte moto” să fie ghete scurte, nu cizme. Ghetele au protecții la vârf, călcâi, și lateral la glezne, sunt foarte comode pentru mersul de zi cu zi pe motocicletă sau pe jos. Acest tip de încălțăminte a apărut relativ recent, mai întâi ca variantă scurtă a cizmelor sport pentru circuit, și apoi a evoluat spre o formă similară cu a bascheților. Mărcile care au promovat ghetele scurte sport au fost Alpinestars și Ixon, de exemplu, dar au fost depășite de mărci precum TCX, Gaerne, Falco, Rev'it, care au abordat un stil casual, mai atrăgător și mai practic în mediul urban.

Acum că am lămurit și acest aspect, vă considerăm echipați complet și ne așteptăm să nu ne mai întrebați, ci doar să căutați link-urile articolelor 😝


Foto: Alpinestars, TCX
Text: Alex Cercel