HORIA - FILMUL DEVENIRII, FILMUL VERII

May 13, 2022

„Ce geacă-mi recomanzi?”

 
Aceasta e a treia întrebare la care vrem să vă răspundem, din seria celor frecvente, de genul „ce motocicletă?”, „ce cască?” etc.
...Ce geacă? Pe scurt: una de vară. Nu greșiți nici cu alte tipuri de geci dar avantajele uneia de vară sunt, pe larg, următoarele:



Ușoară și răcoroasă
 
Dacă trebuie să porți echipament de protecție atunci când este cald, o geacă de vară este mai răcoroasă, pentru că are în compunere porțiuni de plasă („mesh”) ce permit o aerisire foarte bună, și pentru că are, în general, o culoare mai deschisă. De asemenea este mai ușoară decât alte tipuri de geci, neavând strat termic.

Un singur strat 
Unele geci de vară sunt și mai ușoare pentru că nu au strat interior impermeabil. Poate părea un dezavantaj, dar nu e chiar așa. În caz de vreme bună, a merge cu acest strat montat înseamnă a reduce aerisirea gecii, iar în caz de vreme rea vă trebuie o mare rapiditate în dezbrăcarea gecii, montarea stratului și îmbrăcarea gecii exact înainte să plouă. În loc de acest strat interior greu de manipulat puteți lua cu voi o geacă de ploaie comprimabilă, cumpărată de la orice magazin sportiv, care să fie cu o măsură mai mare decât geaca moto. Rezolvați astfel problema impermeabilității cu un accesoriu mai ușor, care ocupă mai puțin spațiu și care se îmbracă mai repede.

Un preț mai bun 
Gecile de vară sunt construite cu mai puține materiale, de unde rezultă costuri mai mici de producție și preț mai mic de vânzare cu amănuntul. De reținut că materialul anti-abraziv de pe umeri, coate și spate oferă aceeași protecție, nu este în cantități mai mici decât la gecile de trei sezoane. Ca și alte tipuri de geci, cele de vară vin echipate cu protecții solide pentru umeri și coate, la care se poate adăuga, opțional, o placă de protecție spate.


Dacă a merge cu o geacă de touring, sau de piele, sau neagră, vara când e cald și foarte cald, vi se pare o idee bună, atunci nu citiți acest articol 😛
Dacă vreți să luați în considerare sfaturile noastre, așa subiective cum sunt ele, dar bazate pe „ceva” experiență, atunci prima voastră geacă ar trebui să fie una de vară.


Foto: REV'IT!
Text: Alex Cercel