HORIA - FILMUL DEVENIRII, FILMUL VERII

Jul 26, 2022

Review ghete moto de vară: TCX Ikasu Air

 

Cald? Atunci: geacă de vară, mănuși de vară și ghete de vară. 
Vorbim astăzi despre Ikasu Air, un model destinat mediului urban și căldurilor celor mari. Nu vă mai spunem povestea mărcii italiene TCX, înglobată acum în gigantul de echipamente Dainese, pentru că o puteți citi în review-ul nostru mai vechi despre TCX Mood.
După părerea noastră, TCX fac cele mai bune încălțări moto și dacă aveți rezerve că ar fi buni în toate specialitățile motociclismului, măcar credeți-ne că sunt cei mai buni în segmentul de ghete pentru mediul urban.


Plusuri++++
Ikasu Air arată ca niște ghete de discotecă din Japonia de la sfârșitul anilor '90, dar ca s-o spunem în mai puține cuvinte: „au un design spectaculos”! Combinația de culori alb-gri este cea mai potrivită pentru vară (mai există și o variantă negru-cărbune), iar materialul exterior este textil, dublat cu un strat protector din D3O (foarte rezistent la tăieturi longitudinale, lovituri etc.).
Fermoarul central face ca aceste ghete să fie cele mai rapide de încălțat („din lume”) și, în ciuda îndoielilor pe care le poate trezi acest singur mijloc de reținere a piciorului, să fie destul de fixe! Am purtat aceste ghete circa 2 sezoane moto, iar fermoarul nu s-a slăbit mult, deși le-am folosit aproape zi de zi, inclusiv la mersul pe jos. 
Apropo de mers pe jos, talpa de la Ikasu este mai aderentă, mai flexibilă și mai puțin obositoare decât a modelului TCX Mood.


Minus-
În ciuda numelui de Air și a plasei aparente de pe exterior, aceste ghete nu se aerisesc atât de mult pe cât v-ați aștepta. Abia la viteză constantă de peste 80 km/h se simte un pic de vânt în zona degetelor de la picioare. Este adevărat că pe căldură sunt mai confortabile decât alte ghete moto din piele dar, cu toate acestea, nu sunt foarte răcoroase.


În concluzie
Design spectaculos, rezistență impresionantă la tăieri, D3O, încălțare rapidă, mers comod, versus ventilație mai slabă decât așteptările.


Foto: TCX Focus on Boots
Text: Alex Cercel