HORIA - FILMUL DEVENIRII, FILMUL VERII

Jun 15, 2021

Urban, la fix: ghete moto TCX

 
Un nou review marcat cu eP, de la „experiență personală”, și nu cu P, de la „publicitate”. 
Modelul pe care îl analizăm astăzi este TCX Mood, denumit Street Ace până anul trecut. După o utilizare intensă, de peste patru sezoane, putem spune că aceste ghete sunt „prima alegere” când vorbim de echipament moto de stradă. 

TCX (Torsion Control System) este o marcă italiană de cizme, ghete și pantofi sport pentru motocicliști. Compania din Treviso a început producția de cizme sport și motocross sub denumirea de Oxtar în 1999, a continuat cu rebranding-ul TCX în 2007, inițiind curentul „ghetelor urbane”, apoi și-a sfârșit independența în componența gigantului Dainese, în 2020.

TCX Mood este modelul de bază dintr-o gamă diversă de încălțăminte urbană
Aceste ghete au trecut prin face-lift-uri repetate de-a lungul anilor, însă și-au păstrat robustețea: sunt întărite la vârf, călcâi, glezne, și sunt, pe toate laturile, foarte rezistente la abraziune. Talpa este rigidă, obositoare la mers îndelungat pe jos, dar se comportă extrem de bine în caz de comprimare laterală sau longitudinală a labei piciorului. Ghetele au fost tot timpul rezistente la apă, iar acum vin standard cu membrană gore-tex.

Puncte slabe? Talpa se poate dezlipi după doi ani, șireturile sunt subțiri și cer timp pentru slăbire și descălțare. De asemenea fiind închise la culoare și întărite, aceste ghete sunt destul de călduroase vara. 

Pot spune că, după patru sezoane în care le-am tocit talpa, le-am lipit la cizmărie și le-am schimbat șireturile, încă le mai folosesc. Pentru zile de Duminică însă, am cumpărat o pereche nouă.

Foto: TCX Focus on Boots
Text: Alex Cercel