HORIA - FILMUL DEVENIRII, FILMUL VERII

Mar 11, 2022

Review: hanorac moto John Doe

 
O marcă germană de îmbrăcăminte cu identitate dar, după cum o spune și numele, „necunoscută”. John Doe produce echipamente moto cu kevlar, și cu stil, din 2001. Astăzi vom analiza hanoracele lor moto și vom vedea dacă merită să cumpărăm ceva online de la ei, pentru că nu se mai găsesc în România de câțiva ani. Așa cum v-am obișnuit, review-urile noastre se bazează pe experiență personală și, nefiind sponsorizați, încă, sunt cinstite 😝 


Softshell Jacket2
Este un hanorac cu câte un as în fiecare mânecă. Așii sunt cele două materiale folosite la compunerea lui: windstopper la exterior și kevlar (fibre XTM) la interior. Materialul exterior reduce efectele vântului rece și oferă rezistență la ploaie. Materialul interior oferă rezistență la abraziune și acoperă întreaga suprafață a hainei, nu doar umerii și coatele. Accesorii: aerisiri cu fermoar sub brațe, buzunare pentru protecții de coate, umeri, spate (protecțiile nu sunt incluse), buzunar interior, fermoare rezistente la apă la exterior.

De ce se numește „2”? Pentru că aceasta este varianta îmbunătățită a vechiului model: gluga nu mai este cusută, ci este detașabilă (la drum lung vântul intra în ea și de asemenea șireturile ei se loveau de cască), iar mânecile se prelungesc cu manșoane prin care se poate scoate degetul mare (mânecile largi permiteau vântului să intre pe acolo).

Hanoracul Softshell de la John Doe poate fi purtat tot timpul anului: vara este cam greu în oraș, dar la drum lung nu ține cald, primăvara și toamna este foarte confortabil, iar iarna trebuie să mai aveți ceva gros pe dedesubt. Este extrem de rezistent la abraziune (da, am căzut cu el), destul de rezistent la ploaie (se îmbibă greu cu apă) și e accesibil ca preț (aprox. 1.200 lei). Costul este apropiat de al unei geci de calitate medie dar, spre deosebire de aceasta, John Doe are materiale premium în construcție!
Dacă ar fi să aveți o singură geacă moto cred că acest hanorac ar fi cea mai bună alegere. 


Hoodie
Este același hanorac John Doe, dar mai potrivit pentru mediul urban. La 
exterior are un strat din țesătură de bumbac, pentru o bună aerisire în timpul mersului, iar la interior, la fel ca și modelul Softshell, are un strat de kevlar. Bineînțeles că nu este rezistent la vânt și ploaie, dar este mult mai lejer de purtat vara. 

Hoodie menține croiala vechiului model Softshell (mâneci simple, glugă fixă cu șireturi lungi) ce îl face într-adevăr mai cool, dar și mai puțin practic la drumuri lungi.
O altă chestie cool este că acest hanorac vine și cu o variantă de croială specială pentru femei


Având prețuri apropiate de oricare altă marcă cunoscută de echipamente moto, dar cu materiale mult mai bune și cu un stil bine definit, ne întrebăm de ce nu este mai cunoscut acest brand. De ce un hanorac John Doe, când au apărut atâtea modele pe piață cu aspect asemănător și prețuri chiar mai mici? Foarte greu de zis în scris. Trebuie să-l încercați, fizic să comparați, trebuie să-l purtați... 


Foto: John Doe
Text: Alex Cercel