HORIA - FILMUL DEVENIRII, FILMUL VERII

Apr 7, 2023

Review pantaloni: Trilobite Parado Camo


Trilobite fac parte din universul de mărci sportive polono-ceho-slovace și sunt specializați în echipamente moto: pantaloni, geci, mănuși. Astăzi povestim despre pantalonii Parado, cel mai de succes model de la Trilobite și, în special, de varianta Camo. Designed in the Czech Republic, Made in Pakistan.
 


Având în vedere că echipamentele moto casual au luat avânt abia acum zece ani, toți producătorii au experimentat cam în același timp croieli mai mult sau mai puțin de succes. În special mai puțin. Problema pantalonilor moto era, în primul rând, că erau mai groși, datorită straturilor de aramid, genunchierelor etc., și apoi că trebuiau să fie mai comozi în poziția așezat. Cum să realizezi o croială bună, cum să prezinți măsurile potrivite, corespunzătoare pantalonilor normali? Costurile de dezvoltare a acestor produse le-a suportat piața, și a făcut-o cu plăcere, pentru că a îmbrățișat imediat echipamentele casual, așa imperfecte cum erau. Toată această introducere ca să vă spunem că Trilobite au fost de la început acolo, că au luat startul odată cu „mai marii” din domeniu și că au reușit să rămână pe piață cu un produs inedit: Parado.


Plusurile Parado Camo
În primul rând partea din spate a pantalonilor este înălțată deasupra curelei - wow!, de ce nu s-au gândit și alți producători la asta? Apoi au o croială bine concepută, cusături fără defecte și o zonă cu pliuri elastice la spate și deasupra genunchilor. Datorită pliurilor elastice pantalonii nu se simt greoi când te ridici în picioare sau când te așezi, în ciuda straturilor interioare și a protecțiilor. Apropo de protecții: sunt Level 2 și sunt incluse pentru genunchi și șold. Acestea din urmă te fac să pari că ai șoldurile mai late ceea ce, pentru unele persoane, poate fi argumentul decisiv la achiziție. Protecțiile de genunchi au un arici ce permite modificarea poziției lor pe verticală.

Pe lateral Parado au aerisiri care se deschid cu fermoar, iar între craci (e un termen tehnic 😝) au un material elastic care face încălecatul și statul pe motor foarte confortabil.


Minusurile materiale
Deși am lăudat concepția originală cehească, care este un succes confirmat de piață, trebuie să mai spunem și ce nu ne-a plăcut: buzunarele sunt mici, în față abia poți introduce un telefon, iar la spate jumătate de palmă; tind să fie scurți, chiar dacă îți iei măsura cu extra lungime a cracului, iar atunci când stai pe motocicletă pantalonul se ridică un pic de pe gheată și pe acolo intră vântul; protecțiile solide sunt destul de voluminoase și inconfortabile, deși prețul pantalonilor este apropiat de al altor mărci dotate cu D3O.
Materialul Parado Camo are un tipar de camuflaj original dar, în sine, este foarte puțin rezistent la ploaie, călduros pe vreme caldă și friguros pe vreme rece. Acestea din urmă nu sunt însă minusuri specifice acestui model, disconfortul vine de la multiplele straturi interioare ale pantalonilor moto, în general.

Concluzia noastră este că Trilobite au făcut o treabă 80% bună, că au un produs competitiv și că îmbunătățirile se pot face mai departe numai cu susținerea și încrederea pieței. „Încredeți-i!


Foto: Trilobite
Text: Alex Cercel