HORIA - FILMUL DEVENIRII, FILMUL VERII

Aug 11, 2021

Horizons Unlimited România, la a doua

 
Una dintre cele mai populare întruniri ale călătorilor moto, și nu numai, va avea loc în ultimul weekend al acestei luni, în Munții Apuseni. Horizons Unlimited Romania se află anul acesta la cea de a doua ediție și HeyMotoMag a obținut repede câteva detalii de la Călin Nucuță, organizatorul local al acestui eveniment global.


Salutare,
când și unde?
Întrunirea Horizons Unlimited Romania 
va avea loc între 26-29 august, în comuna Măguri Răcătău, cabana La Ionel.


Ce trasee se pot face cu motocicleta în zonă?
Munții Apuseni au foarte multe drumuri neasfaltate și locuri faine care merită explorate, cred că toată lumea știe asta. În primul ghid Carpathian 2 Wheels Guide am încercat să includem cele mai frumoase trasee și acolo puteți găsi multe informații interesante. 


Câți participanți, câți prezentatori de călătorii?
Anul acesta avem 60 de participanți înscriși dar, din experiența ediției precedente, ne așteptăm la aproximativ 80 de persoane, cam cu o treime mai mult. Participanții sunt majoritatea europeni dar avem și câțiva americani înscriși. Vor fi 15 prezentări despre călătorii din toată lumea, iar 2 dintre acestea vor fi prin teleconferință din Australia și Germania. 


Care sunt cele mai așteptate povestiri?
Cred că cea mai așteptată prezentare ar fi cea a lui Radu Păltineanu, care în prezent se află în Australia cu bicicleta, dar nu pot să spun de pe acum care o sa fie cea mai de succes. Sunt sigur că fiecare participant la Horizons Unlimited Romania va avea o poveste preferată și, mai ales, cred că va găsi aici inspirația de care are nevoie pentru a pleca spre o nouă destinație. 



Care este rolul unui astfel de eveniment?
Prima ediție, pe care am organizat-o în 2019, a fost foarte apreciată și ne-a bucurat să vedem că mulți dintre participanți revin anul acesta. Prin Horizons Unlimited Romania sperăm să popularizăm cât mai mult călătoria și printre români, călătoria cu orice mijloc de deplasare, pentru că, așa cum o spune și numele evenimentului, doar călătoria ne poate deschide orizonturi nemărginite. 


Foto: Horizons Unlimited Romania
Text: Călin Nucuță, Alex Cercel