HORIA - FILMUL DEVENIRII, FILMUL VERII

Jun 3, 2021

RAM vs. QUAD

 

A venit vara, așa că astăzi servim un subiect de vacanță. Fie că ne rătăcim la un moment dat și avem nevoie de o hartă deschisă pe ghidon, fie că trebuie să ajungem la o adresă exactă prin labirintul urban, din când în când trebuie să scoatem telefonul din buzunar.
Ce dispozitiv de montare a telefonului pe motocicletă este mai bun? Analizăm RAM Mounts și Quad Lock, pentru că sunt cele mai cunoscute și, coincidență sau nu, pentru că doar pe acestea le-am folosit.

RAM
Arată ca o „gheruță” sau ca un „X” și prinde telefonul în poziție verticală. Suportul este destul de rigid dar, în urma unor „plângeri” online, producătorul a adăugat o prindere elastică ce oferă clienților o asigurare în plus că telefonul nu le va sări de pe ghidon. Sistemul se poate monta pe ghidon, oglindă, sau alte bare de pe bordul motocicletei. 
➕Plusuri compatibil cu diferite modele de telefoane, mici sau mari, dar și cu alte dispozitive GPS; sistemul cu braț și bilă este foarte solid și versatil.
➖Minusuri volum mai mare pe ghidon, la unele telefoane „gheruța” apasă pe butoanele de sunet sau de închidere; telefonul se prinde folosind ambele mâini.

QUAD
Arată ca un „+” care se îmbină cu carcasa telefonului. Prinderea este rigidă, se poate folosi o singură mână - „clapeta” permite eliberarea foarte rapidă a dispozitivului. Sistemul se poate monta pe ghidon, brațul oglinzii sau pe alte bare de pe bordul motocicletei. 
➕Plusuri volum mic; telefonul poate fi montat vertical sau orizontal (Landscape/Portrait); ușor de eliberat cu o singură mână.
➖Minusuri
 trebuie achiziționată o carcasă Quad Lock pentru telefonul pe care doriți să îl montați pe bord; montarea este mai grea decât în videoclipurile publicitare: „+” -ul de pe ghidon nu se îmbină atât de ușor cu cel de pe carcasă.

Datorită faptului că dețin un singur tip de dispozitiv pentru hărți, am considerat că varianta cea mai bună ar fi o combinație RAM-QUAD: prinderea pentru oglindă și brațul de la RAM Mounts, plus adaptorul cu bilă și carcasa de telefon de la Quad Lock. Mai rămâne de stabilit unde să plec în vacanță.

Foto: RAM Mounts, Quad Lock
Text: Alex Cercel