HORIA - FILMUL DEVENIRII, FILMUL VERII

Mar 21, 2021

Safe in Traffic 1:1 - curs de perfecționare în trafic, singurul

 


Anul acesta HeyMoto a devenit Training Center. Primul curs de perfecționare pe care îl oferim este Safe in Traffic 1:1, un curs special conceput de noi pentru mediul urban, cu un instructor doar pentru tine. 

Sintagma „curs de perfecționare moto” / ”curs de siguranță în trafic” nu este marca noastră înregistrată dar, din câte știm noi, acesta este singurul curs care se desfășoară în traficul din București și singurul cu un instructor moto dedicat!
Bun, acum că am lămurit aceste aspecte, să vedem cât durează acest curs și ce include: două zile, șase ore pe zi, evaluare, teorie, practică pe un traseu extraurban, exerciții specifice, teorie, practică în mediul urban, exerciții specifice, evaluare.

  • Evaluare inițială - trebuie să aflăm de la tine ce experiență ai și trebuie să vedem cum conduci.
  • Teorie - mai este nevoie de ea? Da, trebuie să discutăm ce este „explicit legal” și ce este „doar tolerat” ca și conduită în trafic, de exemplu. Vrem să conducem confortabil și trebuie să vedem care ar fi micile reglaje care fac o mare diferență - ar fi un alt exemplu.
  • Practică - de ce începem cu extraurban? E mai ușor să capeți o cursivitate în manevrarea motocicletei la drum lung decât stând în coloană, dar fii fără grijă, nu părăsim județul Ilfov. A doua zi, practica o facem în București și, dacă ar fi să îți oferim un spoiler, am putea spune că motto-ul ei va fi „lasă-ți timp de reacție”.
  • Evaluare finală - este o recapitulare, nu un examen, și are rolul de a sublinia ce e important pentru practica ta de zi cu zi.


Cum să te pregătești pentru acest curs?
Trebuie să ai motocicleta ta și să fi mers deja cu ea. De asemenea, trebuie să vrei să îmbunătățești ceva. Dorința ta contează!

La ce să te aștepți de la acest curs? În primul rând să te bucuri mai mult de conducerea motocicletei, în loc să te temi de riscurile asociate.

Principiile unei bune conduite, pe care vrem să ți le prezentăm, trebuie să se îmbine cu multe ore petrecute în șa și cu o atitudine echilibrată față de mediul în care conduci. 
Practică!


Foto: Andrei Covoran pentru HeyMoto
Text: Alex Cercel