HORIA - FILMUL DEVENIRII, FILMUL VERII

Nov 9, 2021

Cum pregătim motocicleta pentru iarnă?


Pentru că tot a venit frigul, dezbatem acest subiect de sezon, de interes public, sau cum vreți să-i spuneți, numai fierbinte nu,
și apelăm la Tiberiu Anghel, fondator 
Mototehnica,
unul dintre cele mai serioase service-uri din țară și din... localitate.
Vrem să aflăm în ce spațiu e bine să garăm,
ce lucrări de întreținere să efectuăm,
versus s-o abandonăm.

Înainte de chestiile tehnice,
de când Mototehnica?
Mototehnica există din primăvara anului 2014. Suntem cunoscuți mai ales pentru că ne-am specializat în servicii post-vânzare pentru posesorii de motociclete BMW. 
În general oferim servicii de vânzare, post-vânzare, închiriere motociclete și suntem prezenți pe piața accesoriilor și echipamentelor moto prin mărcile Wunderlich și Dane


Cum trebuie să fie spațiul în care parcăm?
Spațiul în care se păstrează motocicleta peste iarnă trebuie să fie aerisit, să aibă o temperatură constantă, umiditate scăzută, să fie ferit de soare și de praf.
Odată garată, motocicleta poate fi acoperită cu o husă subțire pentru a evita depunerea prafului pe durata șederii. Nu trebuie folosite huse groase deoarece pot crea condens, mai ales în condițiile depozitării într-un spațiu cu variații de temperatură.

Ok, am parcat-o, îi mai facem ceva?
Este bine să fie înlocuite uleiul și filtrul de ulei înainte de gararea peste iarnă.
Practic, este bine să faceți revizia completă la începutul perioadei de iernare. Rezervorul trebuie să fie plin pentru a evita condensul de apă, iar bateria trebuie conectată la un redresor la fiecare treizeci de zile.
Ulterior pot fi programate eventuale reparații necesare motocicletei. Când începe sezonul nu trebuie să mai pierdem timpul cu revizia. 



Care este oferta de iarnă Mototehnica? 
Noi suntem situați în partea de nord a capitalei, pe strada Ciobanului nr. 80-84, în Mogoșoaia. Oferta noastră include garare în condiții de temperatură constantă, spălare și verificare tehnică. Separat oferim și transport. Mai precis, serviciul nostru „Winter Garage” costă 119 lei
pe lună și vine cu următoarele avantaje:

  1. Spălarea motocicletei la intrarea în garaj,
  2. Verificarea completă pe rampă a motocicletei,
  3. Mentenanța acumulatorului pe întreaga perioadă,
  4. Reducere de 15% pentru manopera aferentă mentenanței motocicletei,
  5. Reducere de 10% pentru piesele aferente mentenanței.


Foto: Mototehnica
Text: Tiberiu Anghel, Alex Cercel